Recept
« Terug naar recepten
					
						Brood de luxe
						PT140M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Brood de luxe
Tarwe-brood de luxe 
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 140 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Brood de luxe te bereiden
- Al de ingredienten op kamertemperatuur.
- Bloem in de kom van de kenwood, los de gist op in een beetje lauwe melk meng deze onder de bloem vervolgens de andere melk toevoegen.
- Voeg de andere ingredienten toe en laat +/- 10 min kneden.
- Haal het deeg uit de kom laat +/- 40 min rijzen onder een vochtge doek op een tocht vrije plaats.
- Kneed het deeg opnieuw, leg het deeg in een beboterde en bebloemde broodbakvorm.
- Laat 60 min rijzen, verwarm de oven op 180 gr bak het brood +/- 40 min.
- Haal uit bakvorm en laat afkoelen op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Hilde Dumont zegt:
 
									Anna Koudys zegt:
"eike vers van de pers" is niets anders dan een kakelvers eitje. ;-)
Groetjes,
Anna.
 
									Gerard zegt:
Wil het recept proberen, maar wat is " 1 eike, vers van de pers " ?
Groetjes,
Gerard
 
									Els Meeuwsen zegt:
Ik volg je recepten en deze lijkt me ook weer zo lekker, ik heb laatst kleine hamburgerbroodjes gemaakt maar deze waren nog erg vast. Hoe krijg ik het luchtiger, smaak was erg goed dat wel.
Groetjes Els
 
                    




 
					

Hilde Dumont zegt: