KookJij

Broccolitaart

Een heerlijk broccolitaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolitaart te bereiden

Verwarm de over voor op 200°C

Kook de Broccoli in water met wat zout ca. 3 minuten. Giet af en spoel even met koud water, de kleur blijft mooi en het is van de kook af. Laat afkoelen.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een lap van ca. ø 28 cm.

Bekleed de vorm ermee.
Verdeel het ontbijtspek over de bodem van de taart en schep de Broccoli er op.
Klop de eieren, crème fraîche en de geraspte kaas door elkaar en breng op smaak met peper en verdeel het over de Broccoli.

Snijd het overhangende deeg voorzichtig langs de rand weg of rol het op tot een dik randje, er ontstaat dan een korstje.

Bak de taart in het midden van de oven in 35/45 minuten lichtbruin en gaar.

Wij eten het altijd zonder ook maar iets erbij, maar voor de liefhebbers kan men er een frisse tomatensalade bij doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
:p:p:p
Anna

Anna zegt:
Je maakt me verlegen, maar ik doe het met liefde!:D:D
truitje

truitje zegt:
Dank je wel Anna, ik weet dat ik altijd bij jou terecht kan voor een probleem. Nogmaals dank voor je hulp. :D:D Wat moet ik zonder jou!!!! :p:D:p:D
Anna

Anna zegt:
;);)Ja hoor, Gerda. Stuur maar naar mij door, dan zal ik het voor je aanpassen. No problem!:p:p
truitje

truitje zegt:
Er is van alles mogelijk met dit recept.
Anna, een vraagje;
Hoe los ik het op om dit recept aan te passen. Ik heb geprobeerd toegang te krijgen via Internet Explorer, Mozzila Firefox en Google chroom maar ik krijg geen toegang tot het recept. Zal ik het jou per gewone mail toesturen zodat jij het kan aanpassen?
Bij voorbaat dank. Groetjes Gerda :p:p:p
Kip uit Eindhoven

Kip uit Eindhoven zegt:
Ik heb deze taart gemaakt op de manier van Liske met gerookte zalmsnippers, en dan met saffraan door het room-ei mengsel. Lekker voor de kerst!
truitje

truitje zegt:
Ik wil dit recept opnieuw plaatsen want dit klopt niet helemaal. Ik ga het proberen zelf aan te passen, eens kijken of het lukt en anders doe ik een beroep op jou. Dank je wel, Anna. Groetjes Gerda :p:p:p
truitje

truitje zegt:
Dit recept van de Broccolitaart komt heel vreemd op mij over. Dit lijkt niet op mijn recept zoals ik hem geplaatst heb. Ik heb de mijne uit de ordner gehaald, vergeleken, het komt niet overeen met het recept in mijn ordner. Ik schrijf nooit een pond maar altijd in grammen (500 gram) zelf geraspte kaas enzovoort. Ook de bereiding staat bij mij anders. En inderdaad; Kook de Broccoli in water met zout 3 min. Dit is ook altijd een succes. 120 gram ontbijtspek moet zijn 100 gram. Bekertje crème fraîche 125 ml. Ook de bron ben ik niet zelf maar het recept komt uit de Allerhande. Groetjes Gerda :p:p:p
apu

apu zegt:
Dit lijkt me ook erg lekker, ga ik eens proberen! Maar ik neem aan dat je bedoelt; kook de broccoli 3min ipv was hem he hihi :):):)maar idd, zo kan je de aspergetaart ook maken, denk alleen dat de hoogte van de vorm te laag is aangezien er nog aardappelen bij zijn, maar die kan je ook gewoon weglaten natuurlijk!:p;):) Ik laat je wat weten als ik deze broccolitaart geprobeerd heb! Groetjes monique;)
slaatje

slaatje zegt:
Probeer het maar eens zonder de crème fraîche, hij wordt toch echt minder stevig en ook de smaak verandert. Ik heb hem wel eens gemaakt zonder crème fraîche vandaar dat ik dit weet.
Groetjes Gerda :p
liske

liske zegt:
Stevigheid krijgt hij van de eieren, niet van de room.
slaatje

slaatje zegt:
Kan ook lekker zijn maar wij zijn niet zo van de vis, maar met halfvolle koffiemelk lijkt me niet zo'n goed idee want de taart moet wel iets stevig worden.
Groetjes Gerda ;):p
liske

liske zegt:
Met (gerookte) zalm i.p.v. spek, en met halfvolle koffiemelk i.p.v. creme fraiche is het allang niet meer zo vet...Het bladerdeeg blijft dat natuurlijk wel.
slaatje

slaatje zegt:
Sorry is in de verkeerde catogorie geplaatst. Moet zijn Hoofdgerechten.
Eva

Eva zegt:
Dit is echt zó niet dieet en slank