KookJij

Recept voor Braziliaanse zoete aardappelsoep

Een heerlijk braziliaanse zoete aardappelsoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Brazilie
Keuken: Amerikaanse
Bron: seasons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui op heel laag vuur in 8 minuten glazig. Ontvel intussen de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in, dompel ze even in kokend water en trek het velletje eraf. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn. Schep de tomaatstukjes met het chilipoeder door de ui en bak het geheel nog zo'n 5 minuten op zacht vuur, regelmatig roerend. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Schep de aardappelblokjes door het tomatenmengsel en voeg de bouillon toe. Breng alles op matig hoog vuur aan de kook en laat de zoete aardappel in 15 minuten zachtjes garen. Pureer de soep met de staafmixer en warm hem nog even zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de zoete aardappelsoep in 4 warme, wijde kommen en garneer met de feta en de koriander. Lekker met kaasstengels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst