Recept
« Terug naar recepten
					
						Brabantse Goulashsoep
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Brabantse Goulashsoep
Een heerlijk brabantse goulashsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									jose aarns
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											11
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen idee
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Brabantse Goulashsoep te bereiden
       Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrooi met wat zout en vers gemalen peper uit de molen.
Smelt de boter in de braadpan, wacht tot deze uit is geschuimd.
Voeg dan het vlees toe en bak op hoog vuur onder voortdurend omscheppen, mooi bruin, zet het vuur dan laag.
Doe dan de champignons +gesnipperde ui en knoflook er bij en bak nog ± 2 à 3 min. (ui moet glazig zijn).
Dan de in stukjes of blokjes gesneden paprika,in ringetjes gesneden pepertje, chilipeper, tomatenpuree, kruidnagel, laurierblad, aardappelen (in blokjes) de overige kruiden, het wateren de bouillonblokjes toevoegen.
Zet het geheel op een laag pitje en laat tenminste 3 uur zachtjes pruttelen, onder af en toe door roeren.
Op het laatst vlak voor het serveren de kookroom er door roeren en eventueel binden (indien gewenst).
Breng verder op smaak met eventueel wat zout en vers gemalen peper uit de molen!
										Smelt de boter in de braadpan, wacht tot deze uit is geschuimd.
Voeg dan het vlees toe en bak op hoog vuur onder voortdurend omscheppen, mooi bruin, zet het vuur dan laag.
Doe dan de champignons +gesnipperde ui en knoflook er bij en bak nog ± 2 à 3 min. (ui moet glazig zijn).
Dan de in stukjes of blokjes gesneden paprika,in ringetjes gesneden pepertje, chilipeper, tomatenpuree, kruidnagel, laurierblad, aardappelen (in blokjes) de overige kruiden, het wateren de bouillonblokjes toevoegen.
Zet het geheel op een laag pitje en laat tenminste 3 uur zachtjes pruttelen, onder af en toe door roeren.
Op het laatst vlak voor het serveren de kookroom er door roeren en eventueel binden (indien gewenst).
Breng verder op smaak met eventueel wat zout en vers gemalen peper uit de molen!
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Voor een wat pittiger soep kan men eventueel een in ringetjes gesneden rood pepertje (ontdaan van zaad) en eventueel wat extra sambal en wat ketjap manis toevoegen, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak!
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									leo v d wal zegt:
 
									j.aarns zegt:
Mijn exuses voor mijn tik foutje!;)
 
									karin zegt:
 
									jose zegt:
Volgens mij krijg je dan toch meer ossestaartsoep?:(
 
									karin zegt:
 
									Marja zegt:
Ga het snel uitproberen.
Zeker nu, met het koude weer lijkt me het goed smaken ;)
 
									Annie zegt:
Het lijkt me zeker de moeite waard om deze soep eens te proberen.
Ben wel liefhebber van een milde soep:)
 
                    





 
					 
									
liske zegt:
De soep op de foto lijkt wat doorzichtiger dan die welke ik altijd maak, daar kijk je niet doorheen! (Goulashsoep uit Grathem, bij mijn recepten):p;)