KookJij

Bonbons met gembervulling

Een heerlijk bonbons met gembervulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 50stuks personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonbons met gembervulling te bereiden

breng de room met de gemberwortel en het snufje zout tegen de kook aan.Laat afgedekt op een kook plaatje 20 minuten trekken.Er ontstaat dan een vel op de room.Niet roeren:het vel zorgt ervoor dat alle smaak zoveel mogelijk in de room blijft.Zorg dat de room niet gaat koken.Haal de slagroom van het vuur,giet door een zeef en vang het vocht op.Voeg de witte wijnazijn toe.Roer de chocola beetje bij beetje door de slagroom tot een homegene massa ontstaat.verwarm het mengsel zo nodig nog even au bain-marie.Klop met een mixer de boter erdoor.Laat de massa op kamertemperatuur afkoelen.Tempereer de 500 gram chocola:hak 150 gram van de chocolaa fijn.Verwarm de rest au bain-marie tot 45 graden.Haal de gesmolten chocola van het vuur en voeg de gehakte chocola toe.roer tot alles is gesmolten.Schep op vetvrij papier kleine hoeveelheden getempereerde chocola.Maak er met de achterkant van een lepel dunne rondjes van.Laat ze afkoelen.Vul een spuitzak met de gembervulling en spuit dit op de rondjes.Dompel de bonbons vervolgens goed onder in de getempereede chocola en laat ze op vetvrij papier goed hard worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rittie

rittie zegt:
ziet er goed uit:)