KookJij

Boerenkoolstamppot

Een heerlijk boerenkoolstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Carin Leenders de Vries/Recepten AD.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkoolstamppot te bereiden

Doe de helft van de boerenkool met 1 dl water in een grote pan en breng dit op hoog vuur aan de kook. Laat de boerenkool al om scheppend slinken en voeg vervolgens de andere helft toe, laat ook deze slinken. Zet het vuur uit.
Maak de paprika schoon, snijd deze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
Schil en was de aardappelen, snijd ze in vieren.
Verwarm wat boter en bak hier de knoflook met de paprikablokjes even aan.
Kook de aardappelen in een laagje water met wat zout, leg hier de geslonken boerenkool op en laat het direct in een gesloten pan meekoken. Na 30 min. is alles gaar, kijk tussendoor of je nog wat water moet toevoegen. Giet de aardappelen af.
Verwarm intussen de rookworsten door ze in heet water te wellen, niet koken want dan barst het velletje open.
Stamp de aardappelen met de boerenkool door elkaar, voeg de paprika en knoflook toe. Roer er eventueel nog wat warme melk, wat boter, zout en peper naar smaak door.
Voor een vegetarische variant kun je roergebakken vleesvervangers of kaasblokjes door de boerenkoolstamppot roeren.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Ik heb dit recept nu een paar keer gemaakt en het blijft een succes. Het is een heel andere smaakbeleving dan de "gewone" boerenkoolstamppot.
Probeer maar en geef een reactie.
Ben heel benieuwd hoe jullie het vinden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst