Recept
« Terug naar recepten
					
						Boem Boe Bali-kip
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Boem Boe Bali-kip
Een heerlijk boem boe bali-kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Pan in het Land
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wokken
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											15
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									http://www.paninhetland.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Boem Boe Bali-kip te bereiden
Eerst braad je de kipkluifjes in zonnebloemolie tot het een beetje bruin is.
Veel uien fijnsnijden en bakken in aparte pan met zonnebloemolie.
Als de uien zijn gebakken gooi je ze bij de kip dan doe je een paar slokken ketjap in de pan en de knoflook erbij, dan 4 spuitjes citroensap erbij, 2 eetlepels Laos. 2 lepels Sereh (zo nodig de sereh wassen en fijnsnijden) toevoegen. Ook voeg je nu de sambal toe op eigen smaak.
Dan laat je het geheel lang (liefst 3 uur) sudderen op zacht vuur.
Op het laatst gooi je er 3 lepels suiker in en dan roer je het geheel om en kun je dit gerecht bij een geurige pandan rijst bij eten of bami naar keuze.
									Veel uien fijnsnijden en bakken in aparte pan met zonnebloemolie.
Als de uien zijn gebakken gooi je ze bij de kip dan doe je een paar slokken ketjap in de pan en de knoflook erbij, dan 4 spuitjes citroensap erbij, 2 eetlepels Laos. 2 lepels Sereh (zo nodig de sereh wassen en fijnsnijden) toevoegen. Ook voeg je nu de sambal toe op eigen smaak.
Dan laat je het geheel lang (liefst 3 uur) sudderen op zacht vuur.
Op het laatst gooi je er 3 lepels suiker in en dan roer je het geheel om en kun je dit gerecht bij een geurige pandan rijst bij eten of bami naar keuze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Roel Huisman zegt:
niki laffra zegt:
marie1 zegt:
en jij is echt lekker geworden,alleen staat niet bij waar je de trassie in of bij moest doen,ik heb het bij de kip gedaan, dank je nog maals voor het recept:D
                    
grace brouwer zegt: