Recept
« Terug naar recepten
					
						Bloemkool Bolognese
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bloemkool Bolognese
Een heerlijk bloemkool bolognese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Klaas Kaas
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bloemkool Bolognese te bereiden
  Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de in roosjes gesneden bloemkool beetgaar en houd het apart. 
Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los.
Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel chilisaus toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit. Laat het even pruttelen.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe.
Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Schep de bolognese-saus over de bloemkool. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
									Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los.
Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel chilisaus toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit. Laat het even pruttelen.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe.
Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Schep de bolognese-saus over de bloemkool. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									lekkerbekske zegt:
 
                    





 
					 
									
hns zegt:
Hans:):):)