KookJij

Bloemkool Bolognese

Een heerlijk bloemkool bolognese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool Bolognese te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de in roosjes gesneden bloemkool beetgaar en houd het apart.
Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los.
Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel chilisaus toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit. Laat het even pruttelen.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe.
Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Schep de bolognese-saus over de bloemkool. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
"Oude gerechten' zijn toch leuk om nog eens te bekijken. Vooral als het niet zo'n 'makkelijke' groente betreft.
Hans:):):)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hoeveel tijm moet erbij?Ook al is het maar ongeveer.En moet het verse zijn of gedroogde?
boris

boris zegt:
één keer 200 gram aardappelschijfjes is toch wel genoeg;)
Snoelkie

Snoelkie zegt:
Dit recept staat deze maand in het blad koken en genieten:?