KookJij

Recept voor Bloedrode zalm

Een heerlijk bloedrode zalm recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Culinaplaza
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe de zalm in een schaal die precies past.
Schenk er zoveel bietensap over tot de zalm helemaal onder staat.
Dek de schaal af en laat de zalm minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Let op! Hoe langer de zalm in de bietensap ligt, hoe mooier de kleur wordt.

Doe 2 eieren in een ruime pan met water en zout.
Breng het water aan de kook, laat de eieren 8 à 10 minuten koken.

Snij de peterselie heel erg fijn.
Snij de rode ui heel erg fijn.

Rasp de schil van een halve citroen en pers 2 tl uit.

Als de eieren klaar zijn, dan laat je ze schrikken onder koud water.
Pel de eieren en wrijf ze met de bolle kant van een lepel door een zeef
of snij de eieren zeer fijn.

Meng de eieren, peterselie, rode ui, rasp en sap van de citroen met 2 eetlepels olijfolie.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de ovenschaal in.
Haal de zalm uit de bietensap en dep de zalm droog met keukenpapier.
Bestrooi de zalm aan beide zijdes met peper en zout en leg de zalm in de ovenschaal.
Zet de zalm 20 minuten in de oven.

Serveertip:
Doe het eimengsel over de zalm.
Besprenkel een beetje olijfolie over het geheel.
Lekker met aardappel en sperziebonen of een salade.

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Culinaplaza -)

Toen ik dit recept ging maken, was ik toch wel erg nieuwsgierig hoe de zalm erg uit zou zien nadat het een uur had gemarineerd.
Als je het recept gaat maken en je de zalm na een uur uit het bietensap haalt, begrijp je meteen waarom ik het recept bloedrode zalm heb genoemd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HarryLohr

HarryLohr zegt:
Jammer dat hier geen foto bij zit. Ik ben hier heel erg benieuwd naar! Lijkt me wel heel erg lekker!