Vanzelfsprekend kun je i.p.v.gerookte zalm ook één van de andere soorten gerookte vis gebruiken met dezelfde mierikswortel in zure room.
Als we dan toch feestelijk aan het doen zijn : Schenk hierbij een droge champagne, cava of prosecco.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Blini's van Boekweit-meel met Gerookte Zalm en Mierikswortel
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Blini's van Boekweit-meel met Gerookte Zalm en Mierikswortel
Bij het woord blini,denkt men meestal aan caviaar.Denk ook eens aan gerookte zalm,forel,heilbot,paling,enz.Hierbij past goed mierikswortel in sour cream. 
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Noorwegen
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Blini's van Boekweit-meel met Gerookte Zalm en Mierikswortel te bereiden
1).Meng in een flinke kom de boekweit bloem, het bakpoeder, de mosterdpoeder, peper en evt. een ietsje zout goed door elkaar.
2).Maak dan met de melk een soepel beslag zonder klontjes en meng hierdoor 2 eetlepels gesnipperde bieslook.
3).Meng dan de geraspte oude kaas door het beslag. Zet dan even weg.
4).Klop de eiwitten in een andere kom met wat zout tot mooie pieken.
5).Vouw voorzichtig 1/3 deel van het geslagen eiwit door het beslag. Niet te hard roeren om niet alle lucht uit het beslag te roeren.
6).Roer daarna voorzichtig de rest van het geslagen eiwit door het beslag.
7).Zet een anti-aanbak bakpan op het middelhoog vuur en laat de pan gloeiend heet worden.
8).Kwast de pan in met plantaardige olie (Of gebruik een spray met plantaardige olie)
9).Doe daarna 1 of meerdere eetlepels van het beslag in de pan (hangt een beetje af van de grootte van de pan) en kijk of na 2 minuten bruine bellen ontstaan om de rand van de blini. Dat is het moment om de blini's op de andere zijde te draaien en ze in 30 - 45 tellen af te bakken.
10).Bedek de blini's met de gerookte zalm. Doe daarop een kwak mierikswortel in zure room en strooi er de gesnipperde bieslook over.
										2).Maak dan met de melk een soepel beslag zonder klontjes en meng hierdoor 2 eetlepels gesnipperde bieslook.
3).Meng dan de geraspte oude kaas door het beslag. Zet dan even weg.
4).Klop de eiwitten in een andere kom met wat zout tot mooie pieken.
5).Vouw voorzichtig 1/3 deel van het geslagen eiwit door het beslag. Niet te hard roeren om niet alle lucht uit het beslag te roeren.
6).Roer daarna voorzichtig de rest van het geslagen eiwit door het beslag.
7).Zet een anti-aanbak bakpan op het middelhoog vuur en laat de pan gloeiend heet worden.
8).Kwast de pan in met plantaardige olie (Of gebruik een spray met plantaardige olie)
9).Doe daarna 1 of meerdere eetlepels van het beslag in de pan (hangt een beetje af van de grootte van de pan) en kijk of na 2 minuten bruine bellen ontstaan om de rand van de blini. Dat is het moment om de blini's op de andere zijde te draaien en ze in 30 - 45 tellen af te bakken.
10).Bedek de blini's met de gerookte zalm. Doe daarop een kwak mierikswortel in zure room en strooi er de gesnipperde bieslook over.
 
                    


 
					