KookJij

Blini's van Boekweit-meel met Gerookte Zalm en Mierikswortel

Bij het woord blini,denkt men meestal aan caviaar.Denk ook eens aan gerookte zalm,forel,heilbot,paling,enz.Hierbij past goed mierikswortel in sour cream.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Voorgerechten - Koud
  4. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blini's van Boekweit-meel met Gerookte Zalm en Mierikswortel te bereiden

1).Meng in een flinke kom de boekweit bloem, het bakpoeder, de mosterdpoeder, peper en evt. een ietsje zout goed door elkaar.
2).Maak dan met de melk een soepel beslag zonder klontjes en meng hierdoor 2 eetlepels gesnipperde bieslook.
3).Meng dan de geraspte oude kaas door het beslag. Zet dan even weg.
4).Klop de eiwitten in een andere kom met wat zout tot mooie pieken.
5).Vouw voorzichtig 1/3 deel van het geslagen eiwit door het beslag. Niet te hard roeren om niet alle lucht uit het beslag te roeren.
6).Roer daarna voorzichtig de rest van het geslagen eiwit door het beslag.
7).Zet een anti-aanbak bakpan op het middelhoog vuur en laat de pan gloeiend heet worden.
8).Kwast de pan in met plantaardige olie (Of gebruik een spray met plantaardige olie)
9).Doe daarna 1 of meerdere eetlepels van het beslag in de pan (hangt een beetje af van de grootte van de pan) en kijk of na 2 minuten bruine bellen ontstaan om de rand van de blini. Dat is het moment om de blini's op de andere zijde te draaien en ze in 30 - 45 tellen af te bakken.
10).Bedek de blini's met de gerookte zalm. Doe daarop een kwak mierikswortel in zure room en strooi er de gesnipperde bieslook over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Vanzelfsprekend kun je i.p.v.gerookte zalm ook één van de andere soorten gerookte vis gebruiken met dezelfde mierikswortel in zure room.
Als we dan toch feestelijk aan het doen zijn : Schenk hierbij een droge champagne, cava of prosecco.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst