KookJij

Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik

Een heerlijk bladerdeegtaartjes met gele room en perzik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Van deegplakjes alle randen ca. 2 1/2 cm dubbelvouwen, zodat platte vierkante bakjes ontstaan. Bakjes naast elkaar op bakplaat leggen. Perziken afgieten, vocht opvangen. In kom 200 ml perzikvocht met 200 ml water en poeder voor banketbakkersroom met garde tot stevige room kloppen. Gele room in bladerdeegvierkantjes scheppen en iets gladstrijken. In elk vierkantje perzik leggen met bolle kant naar boven. Bladerdeegranden met ei bestrijken. In midden van oven taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Warm, lauwwarm of koud serveren. Vlak voor het serveren royaal bestuiven met poedersuiker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kimberley

kimberley zegt:
top heb hem ook gemaakt met stukjes annanas heerlijk;)
Elise

Elise zegt:
Bedankt voor het recept,
maar heeft U ook het recept voor 3 of 4 personen, Bedankt:D:)
derbyke

derbyke zegt:
hallo marijke,
Inplaats van banketbakkersroom mag ik ook gewone vannille pudding gebruiken en warm of koud op bladerdeeg als hij in de oven moet.groetjes:p