KookJij

Bladerdeeg-gehakthapjes

Een heerlijk bladerdeeg-gehakthapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeg-gehakthapjes te bereiden

-bladerdeeg plakjes los van elkaar laten ontdooien
-gehakt mengen met alle ingrediënten buiten het ei, goed doorkneden
-de bladerdeeg plakjes in 4 snijden (dan heb je dus van elk plakje 4 kleine plakjes)
-een bolletje gehakt ter grote van een knikker in het midden van ieder plakje leggen en de hoekjes van het deeg naar mekaar toe dichtvouwen
-bestrijken met ei en afbakken in een voorverwarmde oven van 200°C ± 30 min. (tot het deeg goed bruin is)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Met een vork doe ik dat ook altijd in mijn zelfgemaakte saucijzenbroodjes, het geeft inderdaad een leuk effect. :p:p:p
grietje56

grietje56 zegt:
Ik maak dit al jaren in mijn hapjes "stube". Leuke bijkomstigheid is wanneer je de pakketjes 'afsluit' met een vork, door een soort van kartelrandje te maken. (staat ff iets feestelijker) Daarnaas doe ik er ook wel eens een -gebakken- banaan in, of een pittige variatie van het gehaktmengsel. Maar wat waar is is waar. Het blijft een hit!!
:D
truitje

truitje zegt:
Ga ik zeker maken, lijkt me heerlijk en lekker gemakkelijk. Dank voor dit recept. Groetjes Gerda :p:p:p
apu

apu zegt:
Ik maak ze meestal als hapje 's avonds bij de tv, vergezeld van wat blokjes kaas en olijven etc, vandaar dat ik ze zo klein maak, hapklaar haha, en zonder al teveel bladerdeegsmaak.
apu

apu zegt:
Kan ook ja, ik doe ze door vieren omdat het bladerdeeg anders te veel overheerst op het gehakt, maar dat is een kwestie van smaak;)
Mary-anne

Mary-anne zegt:
Ik zou de bladerdeeg door de helft doen i.p.v. door vieren, want zo worden de hapjes wel heeeel klein!