Recept
« Terug naar recepten
					
						Bifteki op niek's manier
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bifteki op niek's manier
Een heerlijk bifteki op niek's manier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Mijn favourite gerecht bij de griek op de hoek,heb hem op mijn manier nagemaakt.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bifteki op niek's manier te bereiden
    -Meng het gehakt goed door met de gyroskruiden en de eieren.
-Verdeel het gehakt in 4 gelijke balletjes.
-Rol ieder balletje tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot 4 plakken van gelijke groote.
-Verdeel over 2 plakken gehakt de geitenkaas,tomatenstukjes en jalepeno's.
-Leg de andere plakken erop en druk de randen goed sluitend aan.
-Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de helft van de rijst tot deze begint te kleuren.
-Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door.
-Voeg het geraspte uitje toe en bak even mee.
-Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
-Roer de rest van de rijst erdoor.
-Voeg wat kokend water toe, tot het een duim hoog boven de rijst staat.
-Vuur laag,deksel op de pan en zachtjes de rijst gaar laten worden.
-Als de rijst gaar is, een schone theedoek over de pan leggen en de deksel daarbovenop leggen en zo laten staan tot alles klaar is.
-Intussen de bifteki bruin en gaar grillen, zodra de kaas door het gehakt begint te komen in kleine puntjes zijn ze gaar.
-Op het bord de uienringen over de bifteki's verdelen, een flinke lepel rijst ernaast leggen en op een blaadje sla de tsaziki.
-Bestrooien met de verse peterselie.
										-Verdeel het gehakt in 4 gelijke balletjes.
-Rol ieder balletje tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot 4 plakken van gelijke groote.
-Verdeel over 2 plakken gehakt de geitenkaas,tomatenstukjes en jalepeno's.
-Leg de andere plakken erop en druk de randen goed sluitend aan.
-Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de helft van de rijst tot deze begint te kleuren.
-Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door.
-Voeg het geraspte uitje toe en bak even mee.
-Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
-Roer de rest van de rijst erdoor.
-Voeg wat kokend water toe, tot het een duim hoog boven de rijst staat.
-Vuur laag,deksel op de pan en zachtjes de rijst gaar laten worden.
-Als de rijst gaar is, een schone theedoek over de pan leggen en de deksel daarbovenop leggen en zo laten staan tot alles klaar is.
-Intussen de bifteki bruin en gaar grillen, zodra de kaas door het gehakt begint te komen in kleine puntjes zijn ze gaar.
-Op het bord de uienringen over de bifteki's verdelen, een flinke lepel rijst ernaast leggen en op een blaadje sla de tsaziki.
-Bestrooien met de verse peterselie.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
In plaats van rijst kan je hier natuurlijk ook gewoon frieten bij eten.
									
                    