KookJij

Bietensoep klassiek

Een heerlijk bietensoep klassiek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bietensoep klassiek te bereiden

1).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten en hierin de uien glazig fruiten.
2).Doe er dan alle kruiden bij en de knoflook en fruit die mee al roerend.
3).Nadat de aroma's loskomen de aardappels er bij en de goudrenetten en fruit die aan tot de appels beginnen zacht te worden.
4).Nu gaan de gekookte bietjes er bij.
5).Na 5 minuutjes gaat de bouillon er bij en zodra die kookt, mag het vuur wat lager en gaat de deksel op de pan. Laat de soep maar rustig 30 minuten koken.
6).Vis het salam blaadje er uit en zet de staafmixer in de soep en draai net zolang tot een egaal gladde massa is verkregen.
7).Verwarm de soep weer tot hij heet is en schep op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de soep over de voorverwarmde borden en druppel er wat balsamico azijn over. Doe er dan 2 eetlepels crême fraiche door en garneer met de peterselie en korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Erwin, De aardappels waren weggevallen en staan er weer bij. Sjalotten zijn uien, alleen een bijzondere soort. Dank voor de oplettendheid.
Jan A.
linneke

linneke zegt:
:)zeer lekker!!!!!