Recept
« Terug naar recepten
					
						Beenham met Cranberrysaus
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Beenham met Cranberrysaus
Op deze manier wordt een gewoon beenhammetje opeens bijzonder.
Het is eigenlijk heel weinig werk want als je de saus hebt gemaakt en over
de beenham hebt gekieperd doet de oven de rest. Je hebt dan tijd genoeg
over om aan de rest van je diner te besteden.
De cranberrysaus is fris, licht gezoet en met het typische bittertje van de
cranberry's. Als je de saus zoeter wilt kun je meer honing of eventueel een
beetje suiker toevoegen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Beenham met Cranberrysaus te bereiden
- Maak eerst de saus: Doe de cranberry's in een pannetje met 1 kopje water, honing, marmelade, peper en het sap van 1 citroen.
- Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuutjes op een klein pitje zachtjes sudderen, zodat de bessen stuk koken.
- Voeg dan de appel rozijnen en noten toe en verwarm dit mee in de saus
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrooi de ham met peper en zout.
- Giet de saus over de beenham en zet dit 1 uur in de oven op 180 graden.
- Gebruik bij voorkeur een ovenschaal met deksel of doe aluminium folie over de schaal.
- Draai de ham regelmatig om en laat de ham in de saus garen.
 
                    





 
					

