Recept
« Terug naar recepten
					
						Beenham in cidersaus 
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Beenham in cidersaus
Een heerlijk beenham in cidersaus  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Beenham in cidersaus te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden
Bereidingswijze
Braad in de olie de beenham in ca. 10 minuten rondom bruin. De in ringen gesneden ui de laatste 5 minuten meebakken.
De gebakken uiringen op de bodem van een ingevette ovenschaal leggen. Beenham erop leggen. Royaal bestrooien met peper en tijm. Beenham helemaal afdekken met plakjes katenspek.
Beenham in een voorverwarmde oven op 180?C in ca. 60-75 minuten gaar braden. (Heeft u een vleesthermometer, steek die dan in het dikste gedeelte van het vlees. Staat de thermometer op 80?C, dan is het vlees gaar.) (werkt geweldig)
Beenham uit de oven nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te houden. Vleesvocht boven pan door zeef schenken. Cider toevoegen en de saus op hoog vuur in ca. 10 minuten tot ongeveer 1 dl laten inkoken. Creme fraiche erdoor roeren en nog ca. 2 minuten laten inkoken tot een mooie gebonden saus.
									Bereidingswijze
Braad in de olie de beenham in ca. 10 minuten rondom bruin. De in ringen gesneden ui de laatste 5 minuten meebakken.
De gebakken uiringen op de bodem van een ingevette ovenschaal leggen. Beenham erop leggen. Royaal bestrooien met peper en tijm. Beenham helemaal afdekken met plakjes katenspek.
Beenham in een voorverwarmde oven op 180?C in ca. 60-75 minuten gaar braden. (Heeft u een vleesthermometer, steek die dan in het dikste gedeelte van het vlees. Staat de thermometer op 80?C, dan is het vlees gaar.) (werkt geweldig)
Beenham uit de oven nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te houden. Vleesvocht boven pan door zeef schenken. Cider toevoegen en de saus op hoog vuur in ca. 10 minuten tot ongeveer 1 dl laten inkoken. Creme fraiche erdoor roeren en nog ca. 2 minuten laten inkoken tot een mooie gebonden saus.
                    
Sterre zegt: