KookJij

Recept voor Basis recept Bavaroise (op basis van melk eieren)

Een heerlijk basis recept bavaroise (op basis van melk eieren) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

melk met vanillestokje opzetten aan de kook brengen.
eidooiers met suiker gladroeren.
als de melk aan de kook is het vanille stokje er uit halen en in de lengte door snijden en het binnenste eruit halen en in de melk doen.
dit vermengen.
melk van het fornuis afhalen en gelijkmatig bij de eidooiers schenken en meteen goed door roeren om klonten door gaarproces te verkomen.
als het geheel vermengd is de opgeloste gelatine erbij doen en het geheel opnieuw aan de kook brengen, niet laten koken. van het fornuis afhalen en eventueel door een zeef doen. van uit de pan in een bekken en die koud zetten doormiddel van een tweede bekken met daarin ijsblokjes of gruis,
de massa tijdens het afkoelen bewaken op klonteringen en tot de juist dikte (vla) laten opstijven. ondertussen de slagroom lobbig kloppen.
als de massa dik genoeg is de slagroom er door heen spatellen en in een of meerdere vorm(en) verdelen en wegzetten in de koeling voor verdere afkoeling.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

zaza

zaza zegt:
Super lekker erg goed gelukt. Heb het met vriendinnen gemaakt en gegeten.:)
Arend Bosch

Arend Bosch zegt:
Die vormpje/bakjes/bekers goed nat maken van binnen.
Als de bavarois klaar zijn de vormpje/bakjes/bekers heel even in warm water doen en dan kan je ze zo uithalen.
aj reenis

aj reenis zegt:
gelukkig nieuwjaar hr.mijn vraag is kan ik deze bavaroise uit de bekken halen nadat ze goed gekoeld zijn,en upside down keren zonder dat ze uit mekaar vallen en in een mooie shape blijven zodat ik ze evt, kunt snijden?graag uw mening bedankt m.v.gr.;)