KookJij

Recept voor Banaan Ei pannekoekjes met bacon

Een heerlijk en gezond (lunch)gerecht
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Prak de banaan fijn (totdat het een soort papje wordt)
  2. Voeg de eieren toe
  3. Meng de eieren en de banaan
  4. Smelt een klontje kokosolie in de pan (olijfolie of roomboter kan ook)
  5. Bak de bacon even aan
  6. Doe een (soep)lepel banaan ei mengsel over de bacon en bak dit als een pannenkoek

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik ben al een tijdje bewust aan het eten. Ik maakte eerder wel gewoon banaan-ei pannenkoekjes en had besloten hier eens mee te experimenteren. Hier is dit recept uit ontstaan.

Is het te veel banaan in het mengsel? Voeg dan rustig nog een ei toe :)

Zet het vuur op matig/laag, bak het niet te hard, anders verbrand het. Zorg, voordat je de pannenkoek gaat omdraaien, wel dat alles goed gestold is. Anders valt de pannenkoek heel gemakkelijk uit elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Voor ontbijt pak ik er maar ééntje :) Meer dan voldoende haha!
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Voor het ontbijt lijkt me dit te machtig maar voor de lunch ideaal! Ik heb nu bananen, ei, bacon en kokosolie in huis en ga er zo een bakken :-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ze zijn erg lekker :)
Je kan ook variëren met bijvoorbeeld fruit of ham
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Moet lukken hebben in de week opgebakken banaan in pannenkoeken deeg gemaakt ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Bijzondere combinatie, maar zéker het proberen waard! :-)