Recept
« Terug naar recepten
					
						Bamie met sperziebonen
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bamie met sperziebonen
Een heerlijk bamie met sperziebonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									jolanda willemen
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bamie met sperziebonen te bereiden
 Kook de bamie volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de bami af en laat goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de tomaatjes.
Pel de ui en snijd in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Verhit de olie in een wok.
Bak daarin de ui en knoflook ca. 2 min.
Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.
Voeg dan de bami toe, vermeng die met het bonenmengsel en verwarm het geheel nog ca. 5 min.
Meng er de kerstomaatjes, tauge, sojasaus, sherry en sesamolie door.
Verwarm het mengsel nog 1-2 min. op een laag vuur.
Bestrooi de bamie tot slot met sesamzaadjes en serveer direct.
 
									Giet de bami af en laat goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de tomaatjes.
Pel de ui en snijd in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Verhit de olie in een wok.
Bak daarin de ui en knoflook ca. 2 min.
Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.
Voeg dan de bami toe, vermeng die met het bonenmengsel en verwarm het geheel nog ca. 5 min.
Meng er de kerstomaatjes, tauge, sojasaus, sherry en sesamolie door.
Verwarm het mengsel nog 1-2 min. op een laag vuur.
Bestrooi de bamie tot slot met sesamzaadjes en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									okele zegt:
 
                    





 
					
jolangel zegt:
Ook een lekker idee, dat met die kip.
Eet smakelijk als je het nog een keer maakt.