KookJij

Baklava

Een heerlijk baklava recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baklava te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20 bij 23 cm in met wat gesmolten boter.
Vermeng in een kom de amandelen, walnoten, kaneel en kruidnagelpoeder.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol dit uit tot acht lappen met de afmeting van de bakvorm.
Bestrijk de eerste en tweede lap met gesmolten boter en leg deze op elkaar in de bakvorm; leg hierop wat van het notenmengsel.
Bestrijk de derde lap met boter, leg het op de andere en bestrooi het ook met wat notenvulling.
Herhaal dit met de vierde, vijfde en zesde lap tot de notenvulling op is.
Bestrijk de zevende en achtste lap met boter en leg die er bovenop.
Snij de randen bij, snijd de bovenste lap met een mes ruitvormig (ruitjes van circa 4 bij 4 cm) in en bestrijk dit met water.
Zet het gebak in het midden van de oven en laat het in circa 30 minuten goudgeel bakken.
Bereid intussen de siroop door suiker, honing en 4 eetlepels water op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem te mengen tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoog, breng het geheel al roerende aan de kook, zet het vuur weer middelhoog en laat het een paar minuten pruttelen.
Neem de baklava uit de oven, giet de siroop erover en laat het goed intrekken.
Als de baklava geheel is afgekoeld snijd je de ruitjes van elkaar los.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Albena

Albena zegt:
Merhaba Ayse..ben gordum senin recepten..hepsi cok guzel en tatli..ama ben var bir soru..bu PIMENT nerde kolanyosun icerde baklava ben bir sefer duidum...Bu Piment ben kolanyorum sadece nezaman yapiyorum etli yemek..ben biliyorum bu baharat sadece et icin guzel olyio..Tesekur ederem..cok saol recept icin..Selami..
nikos

nikos zegt:
het hoort met vilo deeg;)!
linda

linda zegt:
He Ayse,

iedereen vond het heerlijk!!!

dank je.
gr Lin
ayse

ayse zegt:
Hallo Linda

Van Verstegen die heeft de Piment,en kruidnagels kan je in bijna elke supermarkt kopen,bijvoorbeeld bij Bas vd heiden,super de boer,supermarkt hoogvliet,spar,en wie weet ook bij je groenteboer als hij kruiden verkoop.
Ook bij kruidenwinkeltjes verkopen ze de kruiden.
Succes;)
groetjes,Ayse:D
Linda

Linda zegt:
Ayse waar kan ik de piment en kruidnagels kopen??Ik ken de kruiden namelijk niet?
gr Lin
djerney

djerney zegt:
Ayse,

bedankt voor het recept.
Ga het meteen maken voor het weekend:):):):):)
Ece

Ece zegt:
Het is echt lekker,
Nachtwacht

Nachtwacht zegt:
Lekker recept, makkelijk en snel te bereiden. Tip!! Bolletje vanille ijs erbij. Lekker verfrissend.:)
cynthia

cynthia zegt:
dit is niet het traditionele recept maar ga t wel eens proberen
anno

anno zegt:
pas op voor de kokendhete suiker! Het doet erg pijn..:(
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Zal ik zeker proberen Jaap. Groetjes Marijke
jaapb

jaapb zegt:
Het is echt heel lekker vooral zoet.
Probeer het eens te maken met Filo Baklava (Filodeeg) ipv bladerdeeg:p
sybren

sybren zegt:
Dit is echt ergLekker je moet het echt maken dit recept is ook erg goed misschien its te veel suiker maar wel lekker:p:?;)
Ayse. Y

Ayse. Y zegt:
Hi!!
Het suiker vervangen door alleen honing te gebruiken is ook lekker;)en tevens iets gezonder:)
Groetjes Ayse Yavuz