Recept
« Terug naar recepten
					
						Bah-Pao broodjes
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bah-Pao broodjes
Een heerlijk bah-pao broodjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Doriet Janssen
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									20 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
 - > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Mrs Brinkman-Metselaar
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bah-Pao broodjes te bereiden
  Maak van de ingrediënten het deeg en doe er zoveel lauw water bij dat het een soepel maar geen plakkerig deeg wordt, laat het afgedekt op een warme plek rijzen. Maak ondertussen de vulling, vlees lekker smoren en rullen, daarna de selderij, ui, prei , ketjap en kruiden toevoegen en even laten garen, dan afkoelen. Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 7 cm. doorsnee, druk er in het midden een kuiltje in en doe er een lepel vulling in, knijp het deeg hieroverheen en sluit de onderkant van het broodje. Zet dit met deze kant op een stukje bakpapier en laat het nog een keer goed rijzen. Dan in de stoompan mét het papiertje eronder en deksel erop laten stomen tot het de gewenste grootte heeft, dit duurt ongeveer 15 minuten, salamat makan!  
										Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit van oorsprong chinese gerecht word ook in indonesie veel gegeten. Dit recept kreeg ik van een Indische kennis. 
									
                    