Recept
« Terug naar recepten
					
						Avocado-limoen mousse
						PT240M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Avocado-limoen mousse
Een heerlijk avocado-limoen mousse recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 240 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Jan A.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Avocado-limoen mousse te bereiden
 1).Doe de avocado's, zest en limoensap in een blender en draai daarvan een glad homogeen mengsel.
2).Doe de hüttenkäse er bij met zout en peper en draai weer tot een glad mengsel.
3).Een verwarmd bakje met 300 cc warmwater klaarzetten en daarin onder voortdurend roeren de gelatine laten oplossen.
4).Dit gaat ook weer door de avocado-mix:blenden tot het volledig is opgenomen.
5).Het eiwit stijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan.
6).Dit eiwit omzichtig door het avocado-mengsel vouwen en daarna de massa verdelen over de ramekins en 2 uur in de koeling zetten.
										2).Doe de hüttenkäse er bij met zout en peper en draai weer tot een glad mengsel.
3).Een verwarmd bakje met 300 cc warmwater klaarzetten en daarin onder voortdurend roeren de gelatine laten oplossen.
4).Dit gaat ook weer door de avocado-mix:blenden tot het volledig is opgenomen.
5).Het eiwit stijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan.
6).Dit eiwit omzichtig door het avocado-mengsel vouwen en daarna de massa verdelen over de ramekins en 2 uur in de koeling zetten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPTIE: Je kunt i.p.v. gesteven eiwit ook stijf geklopte room er door vouwen, maar dat maakt de mousse een stukje zwaarder.
									 
                    




 
					