KookJij

Ausgezogener Apfelstrudel

Een heerlijk ausgezogener apfelstrudel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 9 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ausgezogener Apfelstrudel te bereiden

Bestuif een ruim werkblad met bloem. Maak het deeg van bloem, ei, 1 eetl. olie en water. Het deeg is klaar wanneer het makkelijk loslaat van het werkblad. Kneed het deeg in de vorm van een afgeplatte bal, besprenkel het met 1/2 eetl. olie, dek af met een verwarmde schaal en laat 45 minuten rusten. Stamp de kruidnagel in een vijzel fijn. Of gebruik 1 mespunt kant-en-klaar gemalen kruidnagel. Rasp de schil van de citroen. Pluk het brood in kleine stukjes en bak het al omscheppend in circa 25 g hete boter goudbruin. Verkruimel het brood met een vork nog wat fijner. Schil de appels. Verwijder steelaanzet en klokhuis en snijd de appels in schijfjes. Span het doek over een tafelblad en bestuif royaal met bloem.

Bereiden:
Leg het deeg in het midden van het doek en rol het enigszins langwerpig uit. Verdeel er een 1/2 eetl. olie over. Steek nu de handen met de rugkant naar boven onder het deeg en rek het deeg vanuit het midden voorzichtig op tot iets over de rand van een lange zijde van de tafel. Zet het deeg vast en rek het vervolgens op dezelfde wijze op naar de tegenovergelegen tafelrand, zonder dat het daarbij scheurt. Besprenkel tijdens het spannen het deeg met de resterende olie. Ga hiermee door tot u een deeglap hebt van ca. 75 x 100 cm. Snijd de dikke deegranden weg en verdeel 100 g gesmolten boter over het deeg. Beleg het deeg met de appelschijfjes; houd daarbij eenderde deel aan een korte zijde vrij. Verdeel achtereenvolgens de rozijnen en het citroenrasp over de appelschijfjes. Besprenkel de vulling met de rum, verdeel er de fijngemalen kruidnagel over en bestrooi met de kaneel en suiker. Til het doek aan de korte zijde die tot aan de rand met vulling belegd is op en houd het in een vloeiende beweging zo hoog dat de strudel zichzelf oprolt. Vouw beide uiteinden van de deegrol om en druk licht aan zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt. Bestrijk een bakblik met boter en snijd afhankelijk van het formaat van het bakblik de strudel in 2 of 3 stukken. Leg op het bakblik en verdeel er de resterende, gesmolten boter over. Bak de strudel in een voorverwarmde oven van 175°C in ca. 35-45 minuten gaar. Bestrooi de strudel met suiker en serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kookgek

kookgek zegt:
Week de rozijnen eerst voor in rum. Hierdoor blijft de vulling lekker vochtig.
Je kunt er natuurlijk ook wat kaneel bij doen.
Leg de strudel op een diep bord en doe om de strudel warme vanillesauce.
Je kunt er natuurlijk ook ijs bij serveren.:D:D