Recept
« Terug naar recepten
					
						Auberginetorentjes
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Auberginetorentjes
Een heerlijk auberginetorentjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Auberginetorentjes te bereiden
De aubergine in zijn geheel, met de schil, een half uur in de stoomoven op 96 graden of stomen in een stoompan. Even laten afkoelen en dan in dikke plakken snijden. Twee eetlepels olie verwarmen in een pan en de schijven aubergine bruin braden. Pas op: het kan snel aanbranden. Dan goed laten uitlekken op absorberend papier, de plakken schillen, en het vruchtvlees in stukjes hakken.
De tomaten ontvellen, eventueel de pitten verwijderen en in stukjes hakken
De basilicum fijnsnijden (4 mooie blaadjes overhouden). Alle ingrediënten goed vermengen, zout en peper toevoegen, verder laten koelen in de koelkast.
Twee torentjes maken en versieren met de achtergehouden basilicum
									De tomaten ontvellen, eventueel de pitten verwijderen en in stukjes hakken
De basilicum fijnsnijden (4 mooie blaadjes overhouden). Alle ingrediënten goed vermengen, zout en peper toevoegen, verder laten koelen in de koelkast.
Twee torentjes maken en versieren met de achtergehouden basilicum
                    