KookJij

Aspergetaart

Een heerlijk aspergetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergetaart te bereiden

-het pakje deeg laten ontdooien
-een ronde springvorm invetten en bekleden met het taartdeeg, ook de zijkanten, naden goed aandrukken
-de aardappel plakjes 10 minuutjes voorkoken
-de helft van de aardappelplakjes verdelen over de bodem
-bestrooien met peper en zout
-de helft van de hamblokjes erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas
-de asperges erover verdelen en de andere helft van de hamblokjes erover verdelen
-bestrooien met geraspte kaas, peper en zout
-de andere helft van de aardappelplakjes erover verdelen
-in een kom de slagroom met de eieren en peterselie loskloppen en dit mengsel over de taart verdelen (af en toe een beetje schudden met de springvorm zodat het goed verdeeld wordt en doorloopt tot de onderste laag)
-als er geraspte kaas over is kun je dit als laatste erover strooien
-in een voorverwarmde oven van 200°C bakken voor 30 tot 40 minuten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst