Recept
« Terug naar recepten
Asperges met groene boter
PT30M
Asperges met groene boter
Een heerlijk asperges met groene boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met groene boter te bereiden
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Spoel de waterkers, spinazie en kropsla af onder stromend water.
Breng water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de spinazieblaadjes 2 minuten, voeg de kropslablaadjes toe en na weer 2 minuten de waterkersblaadjes.
Spoel de blaadjes af onder koud stromend water.
Dep ze goed droog en hak ze zeer fijn.
Roer de boter smeuig en roer er de fijngehakte groene blaadjes door.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Breng de groene boter op smaak met wat citroensap, zout en witte peper.
Spuit of lepel een toef groene boter op de borden.
Til met de theedoek de asperges uit het kooknat, lat ze even uitlekken en leg ze bij de groene boter
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Spoel de waterkers, spinazie en kropsla af onder stromend water.
Breng water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de spinazieblaadjes 2 minuten, voeg de kropslablaadjes toe en na weer 2 minuten de waterkersblaadjes.
Spoel de blaadjes af onder koud stromend water.
Dep ze goed droog en hak ze zeer fijn.
Roer de boter smeuig en roer er de fijngehakte groene blaadjes door.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Breng de groene boter op smaak met wat citroensap, zout en witte peper.
Spuit of lepel een toef groene boter op de borden.
Til met de theedoek de asperges uit het kooknat, lat ze even uitlekken en leg ze bij de groene boter