KookJij

Arretjecake

Een heerlijk arretjecake recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Arretjecake te bereiden

Roer de suiker, het ei en de cacao goed door elkaar zodat er een chocola-suiker-massa ontstaat. Doe de gesmolten boter er door en roer weer goed zodat alles 1 massa wordt (snoepen is toegestaan!~!) vervolgens breek je alle koekjes en meng je ze er door (niet te kleine niet te grote stukken) doe deze brei van chocolade goddelijkheid in een cakevorm en doe hem in de koelkast (1 nachtje) voor snelle trek 2 uur in de diepvries kan ook!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Christina

Christina zegt:
Het kokosvet voor de arretjecake kun je nog steeds in Duitsland kopen, ik haal het altijd bij de Combi Palmin 100% reines koskosfett.
Riekie

Riekie zegt:
Je kan het ook met vla doen, in plaats van roomboter of gewone boter, is mij laten vertellen hoor.
sannetjuhh_1993

sannetjuhh_1993 zegt:
ik heb zelf wel eens arretjescake gemaakt en toen had ik inplaats van maria koekjes van die letter en cijferkoekjes gepakt voor kleine kinderen en dan kun je bijvoorbeeld ook voordat je het mengsel in de bakvorm doet een naam er in leggen zodat wanneer je de bakvorm omdraait als hij klaar is de naam kunt lezen :p handig als anderen er vanaf moetten blijven ;)
groetjesss
Gerdien

Gerdien zegt:
Het originele recept komt uit een kookboekje van Oliefabrieken Calve - Delft.helaas staat er geen jaartal in, maar zo ongeveer uit de jaren 20.

250 gr. delfia vet
200 gr. w.basterd suiker
50 gr. cacao
2 eieren
200 gr. biscuitjes

delfia vet is allang uit de handel genomen, diamant vet doet het ook goed. De biscuitjes kun je ook vervangen voor cafe noir.Heel lekker.
1 ei kun je ook vervangen voor 3 eetlepels melk.
Verder gebruik ik een vierkant brownie blik, zodat je klein hapklare stukjes kunt snijden.Een plak arretje cake moet je volgens mij wel met een vorkje eten.hapklaar is wel zo gemakkelijk.
Dit recept is toch iets anders dan dat van hierboven.
greet bokhorst

greet bokhorst zegt:
mijn moeder doet de cake met lange vingers dus dat doe ik natuurlijk ook alleen ze deed het plantaardige vet en ik met roomboter
je kan er ook nog een beetje likeur in doen
Anton

Anton zegt:
Praten over vroeger, mamma maakte 50 jaar geleden Arretjecake. Hoe maakte je dat ook alweer?
Google weet alles. Heerlijk
martien

martien zegt:
Mijn vrouw, overleden in 1996, deed er altijd een handje krenten in. Na intensief gebruik moet de riem wel even aangepast worden, maar wie let er op zo 'n kleinigheid. Gewoon eten die hap!
rob

rob zegt:
Mijn Moeder (zaliger) liet de biskwietjes heel. Ze begon met cakeblik, toen nog bakpapier ingevouwen, nu wellicht folie. De biskwitjes werden niet gebroken, maar op een nette rij aanlsluitend op de bodem gelegd. De beschreven cacaomassa in een laagje er over heen. Weer een net laagje biskwietjes, daarover weer een laagje. Zo, afhankelijk van de hoeveelheid massa een laagje of vier. Laatste laagje is weer cacao-massa. Strooi over de nog zachte bovenkant een laagje pure chocoladehagel. Laat dat geheel weer opstijven. Als je dan schijfjes snijdt, krijg je een mooie doorsnede met laagjes, wat mijninziens een mooiere uitstraling heeft, dan de amorfe brokjes struktuur. Enkel voor het oog, de smaak zal niet verschillen.
:p
Roos

Roos zegt:
Mijn oma gebruikte delfiavet 100gr en poedersuiker ipv gewone suiker. Roomboter wordt toch zacht als je de cake buiten de koelkast laat staan.
Tom

Tom zegt:
Mijn grootmoeder gebruikte roomboter misschien om dat dat vers van de melk kon worden gehaalt op de boerderij, daarnaast ook cocos zowel in als op de cake wel calorierijk maar lekker alleen het blijft wel zachter
max

max zegt:
mijn moeder maakte dit vroeger al en altijn met frituurver pakjes en altijd gebroken koejes(brusselse kermis) van jamin.Deze cake was een echte traktatie en nu nog steeds alleen wordt je er dik van en op onze leeftid (60) krijg je het er ook niet zo snel meer af. Desondanks blijft het heerlijk.
jozien zomer

jozien zomer zegt:
IK KAN HET RECEPT OOK MAAR I.P.V.BOTER FRIUURVET.OUD RECEPT VAN MIJN OMA.VRIENDELIJKE GROET JOZIEN.
gerrit

gerrit zegt:
Ik heb 14 dagen geleden een arretje cake gemaakt. Het was een echte kaloriebom geworden. Heerlijk. Ik had in tegenstelling tot het recept een heel ei gebruikt, en een zakje vanille suiker toegevoegd. Nu ik dit zo opsom denk ik dat het toevoegen van enige noten en rozijnen ook wel heel lekker kan zijn.
mara & rosa

mara & rosa zegt:
wij gaan zo de arretjescake mken, volgens het recept hierboven. het lijkt ons erg lekker. en we zijn ook helemaal verslaafd aan zoetigheid.:D
gerrit

gerrit zegt:
Ik ben nu 53 jr en toen ik lang geleden klein was maakte mijn moeder soms arretjecake. was heel lekker. ik kan me nu nog herinneren waar zij het recept bewaarde;)