KookJij

Ardeens gebraad met Père Joseph

Een heerlijk ardeens gebraad met père joseph recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ardeens gebraad met Père Joseph te bereiden

Gebraad aan weerszijde bruin aanbakken.
Oven voor verwarmen op 200 gr. Leg het vlees in een beboterde vuurvaste schotel, bak deze +/- 55 min.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk deze goed naar smaak kruiden;
Kaas in blokjes snijden, deze onder de saus mengen.
Haal het vlees uit de oven, snij deze in schijven en giet er de saus over.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Lekkerbekske, Ardeens gebraad is een licht gerookt varkensgebraad.
Père Joseph is een half harde kaas pittig gekruid. Natuurlijk weet ik niet wat er allemaal te koop is Canada. Hoop je toch een beetje wijzer bent geworden met deze uitleg. Groetjes Hilde
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Wat is Ardeens gebraad en père Joseph? Ik heb geen van beiden ooit aangeboden gezien in een supermarket hier in Canada. Wat zou er een redelijk facsimile van zijn?