KookJij

Appelslaatje met witloof en walnoten

Een heerlijk appelslaatje met witloof en walnoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelslaatje met witloof en walnoten te bereiden

1. Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem en doe er de helft van de noten bij. Laat ze karamelliseren tot ze goudbruin zijn. Verdeel de gekaramelliseerde noten over een vel bakpapier en laat volledig afkoelen.
2. Spoel het witloof en haal de blaadjes los. Snij de appelen en peren in dunne partjes. Verdeel alles over vier borden.
3. Verkruimel de kaas en verbrokkel de gekaramelliseerde noten. Verdeel ze, met de rest van de noten, over de borden.
4. Roer de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Werk er de bordjes mee af en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst