Recept
« Terug naar recepten
					
						Appelslaatje met witloof en walnoten
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appelslaatje met witloof en walnoten
Een heerlijk appelslaatje met witloof en walnoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appelslaatje met witloof en walnoten te bereiden
 1. Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem en doe er de helft van de noten bij. Laat ze karamelliseren tot ze goudbruin zijn. Verdeel de gekaramelliseerde noten over een vel bakpapier en laat volledig afkoelen. 
2. Spoel het witloof en haal de blaadjes los. Snij de appelen en peren in dunne partjes. Verdeel alles over vier borden.
3. Verkruimel de kaas en verbrokkel de gekaramelliseerde noten. Verdeel ze, met de rest van de noten, over de borden.
4. Roer de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Werk er de bordjes mee af en serveer meteen.
									2. Spoel het witloof en haal de blaadjes los. Snij de appelen en peren in dunne partjes. Verdeel alles over vier borden.
3. Verkruimel de kaas en verbrokkel de gekaramelliseerde noten. Verdeel ze, met de rest van de noten, over de borden.
4. Roer de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Werk er de bordjes mee af en serveer meteen.
 
                    




 
					