Recept
« Terug naar recepten
					
						Ananascompote met vanille, rum en limoen 
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ananascompote met vanille, rum en limoen
Een heerlijk ananascompote met vanille, rum en limoen  recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Delhaize
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ananascompote met vanille, rum en limoen te bereiden
Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes. Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten. Laat lauw worden en voeg de rum toe.
Dien lauw op met een bol ijs of koud met plattekaas. Deze compote kan je ook serveren bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									fijnproever zegt:
 
									gea zegt:
 
                    





 
					
Alice Kallenbach zegt: