KookJij

Recept voor Amuse beenham,+ komkommer

Een heerlijk amuse beenham,+ komkommer recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: eigen idee
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

-Snijd de been ham in mooie stukjes/blokjes.
-Doe deze in de borrelglaasjes verdelen.
-Daar bovenop een beetje roomkaas, beetje aandrukken.
-Schil de komkommer en snijd doormidden, ontpit met het meloenmesje, snijd deze mooi brunoise.
-Knijp de halve limoen uit en roer dit met versgemalen peper en wat zout goed onder elkaar, schep de brunoise gesneden komkommer hier doorheen.
-Tot slot mooi verdelen over de glaasjes!

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Kan voor bij de borrel, of voor een feestje of partijtje, altijd geslaagd!
En....ook hier weer makkelijk van te voren te bereiden, zodat je een goede gastvrouw kunt zijn en zoveel mogelijk bij je gezelschap kunt vertoeven!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

harriet

harriet zegt:
Ik moet de komkommer brunaise snijden wat betekent dat in het woordenboek kennen ze dit woord niet.

;)
Klopt moet brunoise zijn, is al aangepast.
Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur; ook alle fijngesnipperde groenten die even in boter gebruind zijn voor het maken van saus, soep of vulsels (farces). Couper en brunoise betekent: in blokjes snijden. Rauwe blokjes kunnen ook gebruikt worden in verschillende salades.
Redactie KookJij

rinnybeckker

rinnybeckker zegt:
Erg lekker, smaken passen goed bij elkaar!
jose

jose zegt:
Dat is ook de hele opzet....simpel toch representief en lekker!
Weinig werk en goed proberen voor de dag te komen!
Fijn dat je het waardeert!
dank je!;)
truitje

truitje zegt:
Simpel en leuk. ;);)