KookJij

Amandelspijspeertjes

Een heerlijk amandelspijspeertjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelspijspeertjes te bereiden

Voorbereiden
(Moet een dag van tevoren): Amandelen in keukenmachine poederfijn malen. Amandelpoeder in metalen kom doen. Toevoegen: 250 g poedersuiker, 1 à 2 eetlepels water, Cointreau en Metaxa. Goed door elkaar mengen tot egaal, samenhangend mengsel. Amandelpasta tot bal vormen en in plasticfolie wikkelen. In koelkast een dag laten rusten.

Bereiden
Telkens 1 theelepel amandelpasta van bal scheppen en daarvan klein peertje vormen; rest verpakt bewaren. Kruidnagels als steeltjes in peertjes steken. Peertjes uitspreiden op schone theedoek en rest van poedersuiker erover zeven. Peertjes halverwege keren. Tot gebruik in goed sluitende doos of trommel bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

asterix

asterix zegt:
Hi Marijke,
Heerlijk! Ik had ze vóórdat ik op deze site ingeschreven stond al eens gemaakt, en was blij verrast dat je het hier op hebt gezet, want ik kon het (juiste) recept niet meer vinden. Heb in Griekenland gewoond en het van mijn buv gekregen. In een zoektocht naar wat anders kwam ik het (handgeschreven) receptje weer tegen. Zonder negatieve krietiek heb je één foutje gemaakt: De rusttijd is niet 1 dag, maar 1 week. Hopelijk vind je het niet vervelend dat ik dit schrijf. In ieder geval: Kali orexi!
Eet smakkelijk ;):p
Asterix*
ploppie

ploppie zegt:
JUMMPIEEE!:p
dotje

dotje zegt:
lekkerhoor!
toon ververs

toon ververs zegt:
nee je hebt geen peertjes nodig want je gebruikt geen echte peertjes je maakt van de amandelpasta de VORM van peertjes je kan ook amandel appels maken als je dat wil:P
Arthur

Arthur zegt:
Zijn er geen peren nodig? Die mis ik bij de ingredienten...