KookJij

Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes

Een heerlijk amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes te bereiden

Zalmpaté:
Breng de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Vermeng de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper, zout tot een paté en zet tot gebruik in de koelkast.
Kletskoppen:
Meng de suiker, amandelen, bloem, sinaasappelsap en boter. Leg hoopjes beslag op een bakmatje en bak dit 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kletskop moet ongeveer een diameter van 8 centimeter hebben. Vouw ze om een pollepel tot een krul. Als het deeg te veel afgekoeld is om te vouwen warm het dan even op in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jay

Jay zegt:
Heleen, De Kletskoppen moet je bakken in een gastronorm bak met een bakmatje dit zorgt dat het stabiel blijft en niet kan vastplakken laat het wel eventueel afkoelen, 5 minutjes.
Heleen

Heleen zegt:
Heb twee keer geprobeerd de kletskoppen te bakken en beide keren kreeg ik ze niet van het bakblik/bakpapier. Mislukt. Wat doe ik verkeerd?