KookJij

Ajam Pangang Klaten (Geroosterde kip in notensaus)

Een heerlijk ajam pangang klaten (geroosterde kip in notensaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Pangang Klaten (Geroosterde kip in notensaus) te bereiden

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Snijd de kip open via de zijkant van de borst. Schil de
laos en hak hem fijn.
Hak de macademia noten in de blender samen met de sjalotjes, knoflook, venkel, ketoembar,
suiker, zout, trassi en half kopje santen tot het een glad mengsel is.
Rooster de kip 5 minuten aan elke kant. Doe het mengsel in een grote koekenpan of wok, voeg
de rest van de santen, de laos en laurier en de djeruk purut toe aan het mengsel. Laat dit koken
en voeg de kip toe.
Laat de kip 20 minuten mee koken. Giet regelmatig de saus over de kip in de pan/wok.
Als de kip gaar is, zal de saus bijna zijn verdampt. Plaats de kip op een gril en rooster het in
10 minuten totdat het bruin en knapperig is. Serveer de kip als het nog heet is.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jandecock

jandecock zegt:
Ik ga dit aanstaande weekend zeker maken,lijkt me ontzettend lekker!!