KookJij

Ajam Pangang

Een heerlijk ajam pangang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Pangang te bereiden

Alle ingrediënten voor de saus in een kom bij elkaar doen en goed mengen.
Kip in reepjes of blokjes snijden, kruiden met peper en zout ( kipkruiden is ook lekker ).
Kip goed hard bakken en als het gaar is de saus erbij doen.
Het geheel verwarmen totdat het kookt en dan op klein pitje ongeveer 30 minuten laten sudderen.
Regelmatig goed doorroeren.
Op het laatst 2 eetlepels atjar tjampoer toevoegen.

Is de saus te dik dan wat water toevoegen, is de saus te dun dan evt. wat allesbinder toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sam

Sam zegt:
Hoi Wilma. Lijkt me lekker, ik ga mama vragen of ze het maakt met rijst of nasi!
marijke van den berg

marijke van den berg zegt:
vetsin is helemaal niet
nodig ik ben er allergies
voor en ik maak vaak indonesies, chinees eten gebruik nooit geen vetsin meer
doriet

doriet zegt:
Volgens mij is dit geen chinees maar een indonesisch recept, en is roosteren van de kip voor de smaak een must.
marijke van den berg

marijke van den berg zegt:
waarom gebruik je vetsin
daar zijn heel veel mensen over gevoelig voor gewwon zout kan ook
Aggie Sour

Aggie Sour zegt:
Van een Balinese kok de volgende tip gekregen... zet de kip in een marinade van ananaspulp alvorens verder te marineren en te grillen.
Liske

Liske zegt:
De Ajam is echt veel lekkerder en knapperig als je hem grilt i.p.v. bakt! Of, als je het goed wil doen, de kipfilets marineren in appelstroop, dan (bakken of) grillen, en dan pas snijden! Daarna de saus in.
buddy73

buddy73 zegt:
Ik hoop dat dit eens een goed recept van Ajam Pangang is en ga het zeker uitproberen.