KookJij

Ajam Nanas

Wij zijn dol op dit soort stoofjes en ze staan dan ook regelmatig op het menu.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Nanas te bereiden

  1. Maal een boemboe met de staafmixer van de sjalot, knoflook, rode peper, gemberpoeder en korianderpoeder.
  2. Bak in wat hete olie de stukjes kippendij aan.
  3. Voeg na enkele minuten ook de boemboe toe en fruit deze even mee.
  4. Voeg dan voor de saus de ketjap en het water toe en roer alles goed om.
  5. Laat dit geheel ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat de saus kan indikken.
  6. Roer de laatste 10 minuten van de prutteltijd de ananasblokjes erdoor. Serveer dit gerecht met rijst, sperzieboontjes of peultjes en eventueel wat extra stukjes ananas.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

. Gemaakt voor 4 personen en een hoeveelheid voor 2 personen gaat
de vriezer in. Lekker makkelijk voor als je eens wat minder tijd, zin , of
inspiratie hebt :) Zo werd dit gerecht een gerecht van veel Smaakmenutie
met een b-tje van mezelf.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst