KookJij

Afrikaanse kipfilet met chilisaus

Een heerlijk afrikaanse kipfilet met chilisaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Afrikaanse kipfilet met chilisaus te bereiden

Zet de kipfilets op met 250 milliliter water, zout naar smaak, de helft van
de ui en een snufje tijm. Laat de kip circa 30 minuten zachtjes pocheren in
de afgedekte pan. Schep de kipfilets uit de pan, bestrijk ze met gesmolten
boter en bruin ze onder een hete grill.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de rest van de ui. Voeg de rest van
de ingrediënten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes fruiten. Doe
een scheutje van het pocheervocht van de kip erbij en laat de saus 2 minuten
flink doorkoken.
Schik de kipfilets op een warme schaal, giet de chilisaus erover en dien op
met drooggekookte witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

claes stan

claes stan zegt:
Heel lekker.
Gerianne

Gerianne zegt:
lijkt me lekker
Jacqueline van de Griend

Jacqueline van de Griend zegt:
Lijkt me een verrukkelijk recept, ga het vanavond proberen. Denk nooit aan het koken van kipfilet, ik bak er altijd mee. Heb er "naanbrood", maar ook pasta bij, dat komt wel goed hoop ik.
ed voogt

ed voogt zegt:
heerlijk: