KookJij

Aardbeienplaattaart

Een heerlijk aardbeienplaattaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeienplaattaart te bereiden

De taartbodem:
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de eieren en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer (pollepel duurt het langst) snel tot een dik beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in het bakblik goed afkoelen.
De vulling:
Maak, als de taart in de oven staat, de custardcrème: Breng de melk tegen de kook aan. Meng het custardpoeder in een kommetje met de suiker, het ei en 4 el warme melk. Roer het mengsel door de hete melk, breng de custard al roerende tegen de kook aan en verwarm nog 3-4 minuten op een laag vuur. Roer geregeld. Laat de custard vervolgens goed afkoelen en roer daarbij ook weer geregeld (zodat er geen vel op de custard komt).
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze.
Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door de koude custard (als de custard nog lauw of warm is smelt de slagroom en wordt de crème te dun!).
Verdeel de custardcrème gelijkmatig over de taartbodem.
Schep de aardbeien erop, bestrooi de taart met wat poedersuiker en snijd in 8-10 stukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Ja kan natuurlijk ook met boter maar recept komt van Solo dus is logisch dat ze hun eigen producten promoten;) Groetjes, Erwin.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hi Erwin,
Gelukkig is boter de beste substitutie. Ik las die reactie van Gea het eerste en later zag, dat jij ook al eerder gereageerd had, waarvoor mijn dank. Zoals ik al schreef in mijn antwoord op Gea`s reactie, ik ben dol op boter en heb genoeg van die namaak moeten eten in de oorlog, toen we vaak al blij waren met gewoon vet.
Vanaf de eerste dag in Canada heb ik nooit margarine meer gegeten.
gea

gea zegt:
Mmmmm, zoals jij over aardbeien schrijft.....:p:p:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hi Gea,
ik was al aan het denken, dat boter zeker wel een goed vervangingsmiddel zou kunnen zijn en omdat ik nooit margarine eet, want dat was een nooduitvinding voor een tekort aan boter, dus surrogaat boter, blijf ik liever bij de echte roomboter. Dit recept lijkt me wel echt lekker, want toen ik de ingrediëntenlijst las, begon het al wat waterig te worden in m`n mond. Nu wachten op de verse aardbeien uit eigen land, want die van California worden te vroeg geplukt en als ze niet aan de struik rijpen, hebben ze lang niet de juiste smaak. Het kunstmatig rijpen met een of ander soort gas, brengt nooit die echte smaak en zoetigheid van natuurlijk gerijpte vruchten.
gea

gea zegt:
Ha Lekkerbekske, volgens mij is Solo gewoon een boter op plantaardige basis Solo heeft diverse producten, maar ik neem aan dat voor dit gerecht dus de "boter" voor bakken en braden wordt bedoeld...Dus....kun je volgens mij ook gewoon boter gebruiken! Maar aangezien dit een recept is van Solo, staat er dus in dat je een Solo-product moet gebruiken;);););)Het product ken ik ook niet; heb het in Nederland ook nog nooit gezien. Succes.
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo lekkerbekske, Solo is sedert 1929 hét margarinemerk van Unilever voor het bakken en braden van de heerlijkste gerechten. Dus kan niet zo moeilijk zijn om een alternatief te vinden;)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Erwin, heel graag zou ik dit recept maken, maar heb weer een probleem en wel met die Solo, want ik kan nergens uitgevonden krijgen, wat het is en of er iets anders voor in de plaats gebruikt kan worden. Alvast bedankt voor verdere inlichting.