Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelsalade met Opperdoezer en rucola
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelsalade met Opperdoezer en rucola
Aardappelsalade is altijd lekker met warm weer en zeker met nieuwe
aardappeltjes vind ik het nog lekkerder. Deze keer heb ik Opperdoezer
ronde gebruikt en dat is geen gewone aardappel maar een culinair begrip.
Als je ze een keer ergens tegenkomt zou ik zeker de kans nemen om ze
eens te proberen. Heb je geen Opperdoezer ronde dan kun je deze salade
natuurlijk ook met andere aardappeltjes maken.
De salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
 - > Bijgerechten - Overig
 - > Bijgerechten - Salades
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelsalade met Opperdoezer en rucola te bereiden
- Boen de aardappels schoon en kook ze 15 minuutjes. Pel de schil eraf en snij ze in 4 stukken (grote in 8 stukken).
 - Maak in de tijd dat de aardappelen koken de dressing.
 - Snipper de ui, snij de lente uitjes in kleine ringetjes, het katenspek in reepjes en de appel in stukjes.
 - Doe dit allemaal in een kom en meng de dressing er doorheen.
 - Doe de aardappelstukjes en de rucola erbij en schep alles voorzichtig door elkaar.
 
                    