KookJij

Aardappelparten en kaneelkip

Een heerlijk aardappelparten en kaneelkip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bron Allerhande 9 2011, Receptkaarten week 36-40 2011
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelparten en kaneelkip te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de knoflook en olie. Besprenkel de aardappelen met de helft van de knoflookolie. Bestrijk de kip met de rest van de knoflookolie en bestrooi met de kaneel. Leg de kip tussen de aardappelen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak ca. 15 min. in de oven. 2. Leg de courgette en ui tussen de aardappelen en bak in de oven in nog ca. 15 min. goudbruin. Verdeel aardappelen, kip en groenten over 4 borden. Garneer met de rucola.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corine

Corine zegt:
Het duurt minstens het dubbele van de tijd in de oven en dan is het nog nauwelijks gaar.