Recept
« Terug naar recepten
Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas
PT45M
Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas
Een heerlijk aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de spinazie in de olijfolie
Kruid met peper en zout en knijp goed uit.
Meng er de Mandjeskaas onder.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm.
Beboter een ovenschaal met de helft van de boter. Leg er een laag aardappelplakjes in.
Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op.
Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
Smelt de rest van de boter.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt.
Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is.
Kruid met peper en zout en meng er de gemalen Brugge Oud kaas onder.
Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 min, in de oven.
Serveer meteen.
Stoof de spinazie in de olijfolie
Kruid met peper en zout en knijp goed uit.
Meng er de Mandjeskaas onder.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm.
Beboter een ovenschaal met de helft van de boter. Leg er een laag aardappelplakjes in.
Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op.
Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
Smelt de rest van de boter.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt.
Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is.
Kruid met peper en zout en meng er de gemalen Brugge Oud kaas onder.
Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 min, in de oven.
Serveer meteen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bollehans zegt:
Mozzarella kan maar Hüttenkäse is veel dichter bij de "Platte Kaas" = Mandjeskaas.
bollehans zegt:
Hüttenkäse is als een vervanger te gebruiken.
Ik ga dit recept weldra eens maken.
truitje zegt:
bertal zegt:
Probeer het eens bij de hanos of sligro.
veel succes. gr. Bert
:);)