KookJij

Aardappelen uit de oven

Een heerlijk aardappelen uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zelf verzonnen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen uit de oven te bereiden

Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C. Schil de aardappelen. Leg een aardappel in een grote lepel en maak kerven in de lengterichting in de aardappel tot bijna onderaan, zo dicht mogelijk op elkaar. Pas op dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. De lepel zorgt er voor dat je niet in je hand snijdt. Meng nu in een beker of kommetje de olie met peper en zout en het uitgeknepen teentje knoflook. Smeer de aardappelen met het kwastje in met dit mengsel (ook tussen de kerven). Leg de aardappelen dan op een met bakpapier (of met olie ingesmeerd aluminiumfolie) ovenplaat. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en laat de aardappelen in 60 min. gaar worden.

Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)

Dit gerecht maak ik meestal met Kerstmis. Op de foto heb ik de aardappelen overdwars gesneden, maar leuker is om ze in de lengte te snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inwitte

inwitte zegt:
Ik heb de aardappels gemaakt en ze waren heerlijk, knapperig van buiten en heer lijk gaar van binnen. Ik had ook een ander recept op dezelfde manier uit een kookblad maar dat lukte niet zo goed verkeerde temperatuur denk ik.groetje ineke
M.A.

M.A. zegt:
:):):)super lekker, ik heb het gemaakt met nieuweoogst aardappelen, niet geschild en met wat verse rozemarijn.
hns

hns zegt:
hoi, ik heb hetzelfde kunstje gedaan, alleen gehalveerd en kruislings ingesneden en in de frituurpan.
( tweemaal gefrituurd, 130 en 190 grd)
Prima gelukt, Simpele komkommersalade erbij, lekker. groet en dank Hans:):)
hns

hns zegt:
Trouwens , dit vind ik ook een leuk recept.
Lekker gemarineerd. Ze noemen het wel eens luxaflex aardappeltjes. Weer eens wat anders dan gepofde aardappel. grt
Hans :):)
Albert Machiels

Albert Machiels zegt:
lieve Yvonne,de aardappeltjes uit de oven waren perfect,echt heeeeeeeeerlijk.Ook de gehakballetjes in tomatensaus;overheerlijk.Dank voor het recept.
djmagich

djmagich zegt:
Hmm, klinkt goed. Deze maar eens maken binnenkort. Recept is iig al uitgeprint :D

spikeysmum

spikeysmum zegt:
Hahaha, Graag gedaan Maria
rangvi

rangvi zegt:
OOOh lekker Yvonne, dit ga ik maken dit WE, en ook nog zo eenvoudig ! Hartelijk dank ! Maria :p