KookJij

Aardappelen opgebakken met mierikswortel ...enz

Een heerlijk aardappelen opgebakken met mierikswortel ...enz recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen opgebakken met mierikswortel ...enz te bereiden

Kook de aardappelen halfgaar in licht gezouten water en giet af.
Snijd de wortelen in schijven, ajuinen halveren en in schijven snijden.
Bak in boter de wortelen en ajuinen half gaar voeg de aardappelen en kruiden toe en de mierikswortelpasta.
Bak deze goudbruin gaar.
Serveer zeer warm .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ik heb gisteren mijn Boerenkoolstamppot met paprika gemaakt, vandaag nog lekker de rest, spruitjes had ik vorige week ook al en het was heerlijk. Misschien helpt het de smaak een beetje maar ik maak de spruitjes altijd schoon, niet wassen, en bewaar ze dan in een diepvrieszak in de koelkast. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Dus toch geen fabeltje, dat weten we dan ook weeral :);):p
Anna

Anna zegt:
Niet helemaal een fabeltje;) Het geldt ook voor boerenkool, er komen nl. suikers vrij na de vorst. Maar zonder vorst smaken ze ook heerlijk, hoor!;);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerda, laat het smaken, mij hebben ze altijd verteld spruitjes zijn het best als het goed gevroren heeft... zal wel een fabeltje zijn of niet. Het voornaamste is dat het smaakt. Hoor het wel :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hilde, vanmiddag op de markt lekkere kleine spruitjes gekocht, kwam op dit recept terecht en ik ga dit maken met geroerbakte spuitjes erbij, bij de gedachte alleen al loopt mij het water in de mond. Ik laat weten hoe het is gelukt. Groetjes Gerda :p:p:p:p