KookJij

Aardappelbolletjes

Een heerlijk aardappelbolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelbolletjes te bereiden

1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de olijfolie en 1 ei. Breng op smaak met rozemarijn, en een beetje peper en zout.
2. Verdeel de paté in kleine blokjes of polletjes. Rol rond elk stukje paté een stevig laagje aardappelpuree.
3. Wentel de gevulde aardappelbolletjes eerst door losgeklopt ei, dan door paneermeel. Laat ze op z'n minst 1 uur koud worden in de koelkast;
4. Frituur de aardappelbolletjes in frituurolie van 160°C goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

niba snobsnok

niba snobsnok zegt:
Ik ga het zo maken, ben benieuwd hoe het smaakt:)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik heb het nog nooit geprobeerd met gewone paté maar ik denk wel dat dat ook lekker is
marcia

marcia zegt:
[ate moet zijn paté. Sorry voor de
typefout.
Marcia
marcia

marcia zegt:
:D Hi Lize . Kun je de [ate misschien zelfs maken als de boerenpate niet te "vinden " is ? Thank you .Marcia
jesse deen

jesse deen zegt:
het lijkt me lekker :p
ik koop het ook wel eens in winkel
Kude

Kude zegt:
het lijkt me zo lekker jo, egt ik hebv het opgeschreven maar ik zit nu op schhol hahaa, maar als ik thius ben ga ik het meteen maken.. :)