KookJij

Aardappel-preisoep met kaas en spek

Een heerlijk aardappel-preisoep met kaas en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-preisoep met kaas en spek te bereiden

Preistengels schoonmaken en in ringen snijden. Samen met de aardappels in de bouillon (aangelengd met 900 cc water) aan de kook brengen. Oregano toevoegen en 20 minuten laten koken. De soep met staafmixer glad maken. Kaas toevoegen en deze met de soep tot een geheel roeren. Het ontbijtspek uitbakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
OK:)Dit is een lekker recept, hoe je het ook maar schrijft of wilt veranderen. Gaan we nu weer gezellig doen???? Gerard, ik ben benieuwd naar jouw recepten!!:)
Tania

Tania zegt:
Tja ieder z'n meug. Wat ieder voor zich aan een recept wil veranderen staat me gelijk.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Overigens kunnen de hoofdlettertjes in vichyssoise wel weg...... Groeten gerard.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ha Tania,
Natuurlijk maak ik ook gebruik van wat er in de koelkast ligt, maar daar ligt zelden of nooit roomkaas.... Smaakt vrijwel altijd industrieel...... Gewoon lekkere melk (heb ik wel in de koelkast), is veel lekkerder, gezonder en minder vet.
Dan: naturlijk is het jammer dat we geen Frans meer kunnen verstaan.... Je loopt zo als zombie door Parijs, mist de essentie en blijft buitenstaander. Dat is toch gewoon jammer, of niet soms???
Tania

Tania zegt:
We schrijven voortaan vichySSoiSe. Vwb de kaas te vervangen voor melk en room is natuurlijk een mogelijkheid maar ik ga er bij het koken vanuit dat ik gebruik wat er in huis is en dat ik (en degene die mee-eten) het lekker moeten vinden. En sorry Gerard, maar dat ons Frans niet helemaal top is maakt me niet heel veel uit.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
En zelfs dat niet: het is VichySSoiSe..... Naar de stad Vichy, waar de bedenker van dit recept vandaan komt. Ons Frans gaat nog altijd hollend achteruit.... Helaas.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Heb het ook gemaakt, maar die roomkaas vind ik geen asucces.... Er hoort verse melk in en wat room. De spekjes doen het goed, je kunt ook hamblokjes gebruiken. Het is trouwens VichySSoisse....
Anna

Anna zegt:
:D:D:D:D:D
geabruining

geabruining zegt:
Lijkt me heerlijk!!! Ga ik morgen maken, samen met de witte pizza met venkel van Anna:):):)