KookJij

Informatie over biet

Beschrijving van biet

Bieten heb je in verschillende kleuren, de meest gegeten soort is de rode biet. Voor het bereiden worden bietjes meestal gekookt, een biet koken gebeurt in zijn geheel enkel de wortel worden afgesneden. De bieten moeten heel blijven dus niet schillen, snijden of prikken want dan loopt de biet leeg en verliest het de mooie kleur. Bieten kunnen ook prima geroosterd, ingemaakt en ingelegd worden.

Wist je dit over biet

Bieten weinig calorieën bevatten en ook nog eens super gezond zijn vanwege de vele mineralen en vitaminen die de groente bevat.

Smaak idee voor biet

Bieten zijn heerlijk als groente gecombineerd met aardappels en een stukje vis of vlees(vervanger). In stukjes gesneden door een salade is ook een aanrader. Biet doet het goed in combinatie met sinaasappel, geitenkaas of bloedworst.

Andere namen voor biet

Bieten, rode biet, kroot, bietjes

Biet