KookJij

Informatie over ananas

Beschrijving van ananas

De ananas (Ananas comosus) is een tropische plant uit Brazilië, Bolivia en Paraguay van de Bromeliafamilie. De grote schijnvrucht ontstaat uit vele kleine besjes die samensmelten. Afhankelijk van de variëteit kan de vrucht wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden. De smaak is zoet tot zoetzuur en de ananas zit vol vitaminen. Er bestaat ook een klein ras van de ananas, de baby-ananas, die in tegenstelling tot de grotere ananassen van zichzelf zoet smaakt en dus niet voor consumptie gezoet hoeft te worden.

Wist je dit over ananas

Tekenen dat een ananas rijp is: * Stevig, veerkrachtig vruchtvlees; * De kroonblaadjes laten gemakkelijk los; * Ananasgeur (ethylacetaat). * De ananas heeft glanzende ogen Ananassen met kleine ogen en een sterk reliëf zijn extra aromatisch

Smaak idee voor ananas

Zoals bij alle bromelias kan de bloei van de ananas kunstmatig worden opgewekt door middel van ethyleen. Het vroeg oogsten van de hoofdvrucht zorgt voor een tweede oogst van kleinere vruchten. Na te zijn geoogst rijpt de ananas niet meer. Daarom wordt het vruchtvlees vaak ingeblikt.

Ananas