KookJij

Jetzt Geht's Los!!!

Datum: 17 juli 2012 Categorie: Tips, Wist je dat?, Oproepjes, Vraagbaak, Column Reacties: 10

Lieve vriendin,

Wir haben es geschaft! Ongeschonden weer thuisgekomen na een fantastisch weekendje Duitsland!
En wat hebben we weer gelachen!
Voor de mensen die onze columns regelmatig lezen; jullie weten dat als wij iets ondernemen, het NOOIT gaat “zoals het hoort”.
Maar ja; na jaren van dikke vriendschap weten wij inmiddels niet beter, nietwaar? Wij zouden ons verbazen als iets eens soepel zou verlopen, beter nog: we zouden het niet eens leuk vinden!

's Morgens vertrokken we vroeg met gesmeerde broodjes en een volle tank. We hadden de auto van manlief gearresteerd, wel zo voordelig, die rijdt op gas. De “Witte” was net gekeurd, dus dat zat wel snor.
Alles liep op rolletjes, tot we al even op de autobahn reden en het noodweer losbrak. Het kwam met bakken uit de lucht! Die Duitse wegen zijn toch zo geweldig? Wij weten nu wel beter; we belandden van de ene aquaplanning in de andere en zagen geen hand meer voor ogen.
Toen we gepasseerd werden door een mede-weggebruiker, kregen we een enorme vloedgolf over ons heen, doodeng!!
Dat werd niet gewaardeerd door de “Witte”, want die besloot ermee op de houden, midden op de snelweg. Toen kregen we het toch wel erg benauwd!
Overschakelen op benzine bood ook geen soelaas, want veel harder dan 40 kilometer per uur kwamen we niet vooruit. Gelukkig konden we snel een Ausfahrt pakken en maakten we dat we wegkwamen van de snelweg.
Na wat heen- en weer schakelen tussen benzine en gas, kwamen we weer op gang. Maar weer die snelweg op? No way! We besloten daar even mee te wachten en eerst maar eens te tanken.
Dat viel ook nog lang niet mee! Waar is een lpg station als hem nodig hebt????
Na veel zoeken en wat navraag is dat uiteindelijk gelukt.
Manlief had uitgelegd hoe dat in z'n werk gaat, dus dat moest lukken.
Niet dus; op geen enkele manier kregen we de slang gekoppeld aan de tank. Toen herinnerde ik me
van ons laatste uitstapje naar België, dat je daar een verloopstukje voor nodig hebt.
Ik zou die taak op me nemen, maar hoe heet zo'n geval in goed Duits? Geen idee, dus in mijn beste “steenkolen-Duits” maar uitgelegd dat we wel wat hilfe konden gebruiken.
En die kregen we, dus dat was ook weer opgelost.
Weer op pad, toch maar weer de bahn op, dat ging toch wat sneller.
Tot we, eenmaal weer vol goede moed, te horen kregen van de dame in de Tomtom, dat we over 400 meter linksaf moesten. Tuurlijk, midden op de snelweg?
Even later verkondigde ze dat we moesten omkeren. Oei! Ineens hadden we geen route meer, en nu?
We waren zo slim om geen kaart of een printje van de route mee te nemen, dus we hadden geen flauw idee waar we waren. Dat was ook weer zo'n “slappe lach moment”.
Gelukkig is dat onze redding, wij raken (bijna) nooit in paniek, maar kunnen overal smakelijk om gieren.
Uiteindelijk zijn we op plaats van bestemming aangekomen, al hebben we er wat langer over gegaan dan de gemiddelde mens. Maar wat geeft dat?

De volgende dag hebben we een fantastische en leerzame dag gehad. Wat waren we onder de indruk van kamp Buchenwald!! Dan wordt je toch behoorlijk met je neus op de feiten gedrukt.
Wat een gruwelijke dingen hebben zich daar afgespeeld.....

Op de terugweg, een dag later, hadden we nog even een stuntel-moment met tanken, omdat ik het verkeerde verloopstukje in de tankingang had gedraaid en wij hem er met geen mogelijkheid er weer niet uit kregen. Uiteindelijk stonden er zes man bij de “Witte”, om het geval uit zijn benarde positie te bevrijden. Toen de brave man zag dat het om 8 liter gas ging, zag het je hem denken: “Weiber....”

Lieve vriendin, bedankt voor een heerlijk weekend: ik heb er van genoten!!!!

Knuf,

An.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Nicoline

Nicoline zegt:
Hahahaaaa, volgens mij vinden mannen het stiekem gewoon heerlijk om "suffige" vrouwen uit de nood te helpen.
gea

gea zegt:
O......Nicoline... en wat zegt dat dan over die "sullige" vrouwen???? Zijn die dan ook stiekem sullig???;);)
Anna

Anna zegt:
Meestal klaren we de klus wel zelf, al kan het even duren:p:p Enne....sullig of suffig? IK niet hoor!:p:p;);)
tante van Anna (Chris)

tante van Anna (Chris) zegt:
Wat een heerlijke, gekke meiden zijn jullie. Maar ik ben wel blij dat jullie ongedeerd terug zijn. En nog blijer dat ik je binnenkort bij me heb.
Anna

Anna zegt:
Het blijft avonturen, met haar! Ik zou het voor geen prijs willen missen en op een of andere manier komt het altijd goed:D
Heerlijk dat we elkaar binnenkort weer zien, je bent een schat!
:D:D
flavia

flavia zegt:
Fijn voor jullie dat het zo'n fijne weekend was en dat jullie heelhuids terug zijn. Voor komend weekend wens ik je veel zon toe (dan heb ik het ook). Groetjes,:);):p:D
grietje56

grietje56 zegt:
Whahahaha, Anna. We konden zussen zijn! Mij vertellen ze ook vaak: "als jij erbij bent hoeven we ons nooit te vervelen!" :p
Zag net de foto van de 'maaltijd' op FB. Ziet er niet gezond uit :o:?
Ennuhh, bij je volgende verjaardag (welke datum is dat?)krijg je van mij een boekje: "Deutsch für Anfänger." ;):p:D:D:D
Anna

Anna zegt:
Volgens mij gaat het beteren, Flavia, naar het weekend toe;);) Nee, Joke, kan me niet voorstellen dat het een hoog vitaminegehalte had. Buiten dat, het was gewoon niet te "knagen". Beetje jammer:(:( Mag de pret niet drukken, het was goed voor een langdurige slappe lach!!:D:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Haha, de dolle mina's zijn terug heelhuids thuis en hebben hun blijkbaar goed geamuseerd. Als je goed weer wil kom naar het zwarte bos gelijk Anna het noemt, vandaag onbijt, middagmaal en avondmaal buiten genuttigd en zitten
nog
steeds buiten met temperatuur rond de 23gr
:D. Sebiet nog een wandeling en dan beddebak in na natuurlijk nog eerst een glaasje wijn.Groetjes vanons 3tjes vanuit het Zwarte Woud :);):p
Anna

Anna zegt:
Jajajaja, maak ons maar lekker. Hier is het nog prut:(:(:( Regen, regen, regen.....
Nou Nic, het is wel een verleidelijk aanbod. We weten dan ook tenminste zeker dat we fatsoenlijk, zo niet zalig, te eten krijgen.:p:p Beter dan die Klößen die ik voorgeschoteld kreeg:p:p:p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten