-
Belegde mini broodjes
Categorie: Beleg, Koud
30 min
Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
-
Marinade-Dressing voor Rund- en ander Vlees
Categorie: Sauzen, Warm
60 min
Ingredienten: Rund- en Andervlees : I, 300 gram sjalotten,gepureerd, 2 eetlepels knoflook,gepureerd, 1 eetlepel olijf olie, 1eetlepel gulah Djawa (bruine basterdsuiker), 1 eetlepel abrikozen jam (of een andere lekkere jam), 1 eetlepel...
-
Amuses
Categorie: Amuse
30 min
Ingredienten: 80 cupjes, 8 Hollandse nieuwe, 100 gram geraspte kaas, 100 gram gekookte ham, 150 gram zachte leverworst, 100 gram gerookte zalm, 200 gram zachte mon-chou, 1 dl. crème fraîche, zalmeitjes, sjalotten, 1 rode punt paprika,...
-
Vis naar keuze in roomsausje met Pernod
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: stukje (witte) vis naar keuze, scampi, paling of sint Jakobsvruchten, half glas Pernod, teentje look, sjalot, koffielepeltje visbouillon (poedervorm), - eventueel scheutje verse visbouillon, champignons, garnaaltjes (lie...
-
Thaise noedels met zalm
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
40 min
Ingredienten: 4 zalmfilets of zalmmoten van ongeveer 225 g per stuk, 1 geperste teen knoflook, 1 stengel gehakt citroengras, 2 rode pepers in ringetjes zonder pit, 1 limoen (alleen het sap), 2 eetlepels thaise vissaus, 4 eetlepels zon...
-
Nasi Goreng
Categorie: Rijst
25 min
Ingredienten: 750 gr (basmati)rijst (3 grote bekers), 4 laurierblaadjes, 4 kipfilets, 1,5 theelepel trassie, 1,5 theelepel geperste knoflook, 1,5 theelepel gemberpoeder, 1,5 theelepel kentjoer, 1,5 theelepel serehpoeder, 0,5 eetlepel...
-
Biefstuk met pepersaus
Categorie: Vlees
20 min
Ingredienten: 1 biefstuk van 150 gr, zout peper, 20 gr boter, Voor de saus:, 1 sjalot, 1/2 teentje knoflook, 1 plakje bacon, 1 eetl peperkorrels, scheut rode port, 1 dl slagroom
-
Hapje : gerookte zalm met een sausje van zure room
Categorie: Koud
5 min
Ingredienten: - +/- 100gr gerookte zalm, - 1 soeplepel zure room, - 1 koffielepel mierikswortel pasta, - gemalen zwarte peper, - 1 sjalot, - enkele zongedroogde tomaten, - bieslook
-
Griekse feta uit de oven (mezedes)
Categorie: Koud
90 min
Ingredienten: ± 100 g fetakaas, 1 grote sjalot, 1 rode paprika, 2 roma-tomaten, oregano (gedroogd of vers), scheut olijfolie
-
Soep : The Unique Outsiders
Categorie: met Groente
20 min
Ingredienten: - pijl witloof, - 1 mini komkommer, - 4 radijzen, - 2 mini paprika oranje, - 2 asperges, - 1 kleine wortel, - 1 sjalot, - 2 lente uitjes, - 2 krielaardappelen, - knoflookpoeder, - dragon, - grof zeezout, - salie, - dille...
-
Culinair varkenshaasje
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: Varkenshaas, Witte wijn, sjalotjes, knoflook, honingmosterd, paddestoelen, m.a.w. (kastanje)champignons, cantharellen, etc. of een mix hiervan., boter, peper en zout
-
Mini beef wellingtons
Categorie: Vlees, Kerst
55 min
Mini beef wellingtons
Ingredienten: sjalot, kastanjechampignons, olijfolie, zout, peper, ontdooide roomboter bladerdeeg, kogelbiefstuk, losgeklopt ei
-
Visfilets met sabayon van Duvel
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Ingredienten: 350 g visfilets (van bijvoorbeeld roodbaars of ...), 300 g verse prinsessenboontjes, 1 flesje Duvel, 1 ei,, kookaardappelen (ratte bijvoorbeeld), 1 sjalot, 1 citroen, 2 el bloem, roomboter, peper en zout
-
Deense vissoep (Dansk fiskesuppe)
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: knolselderij 60 gr, prei 100 gram, sjalot 60 gr, visbouillon 500 ml, tongschar 125 gr, noorse garnalen 125 gr, droge witte wijn 1,25 dl, 1/2 theelepel kerrie, wortel en courgette chinoise 40 gr, peterselie, evt: aardappe...
-
Risotto met kippenlevertjes
Categorie: Rijst
50 min
Ingredienten: 350 gram risottorijst, 200 gram kippenlevertjes, 200 gram champignons, 1 rode ui, 1 sjalot, vleesextract, boter, vers geraspte parmezaanse kaas, wijnazijn, vleesbouillon, rode en witte port, peper en zout
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart