KookJij

Halwa met griesmeel

Een heerlijk halwa met griesmeel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Halwa met griesmeel te bereiden

Leg de rozijnen in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat enkele minutenzwellen en laat daarna uitlekken. Leg de rozijnen in een steelpan, voeg de boter toe en laat op een zacht vuurtje bakken tot de boter helemaal gesmolten is. Doe de griesmeel, de suiker en de melk in een pan en meg voorzichtig. Stamp de kardemombolletjes fijn. Voeg de kardemom en de rozijnen met boter toe aan het griesmeel. Laat ruim 10 minuten koken, tot het mengsel indikt en de griesmeel gaar is. Dien lauwwarm of koud op in aparte kommetjes en garneer met rozijnen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Brigitte

Brigitte zegt:
Ik heb in de winkel halwa met pistache gekocht. ik dacht dat het broodbeleg was maar het is een groot hard blok. Wat kan ik ermee?
hamza

hamza zegt:
Ik heb het nog niet gemaakt maar wil het vanavond maken voor morgen voor me kerstdiner op stage maar ieder geval ik denk toch dat ik het advies van "Ellen" Ga gebruiken extra melk, want het lijkt mij ook te weinig, en waar zijn de amandelen gebleven xD ??..
Mea

Mea zegt:
Ik heb volgens het recept halwah gemaakt, helaas. Het was helemaal mislukt, volgens mij klopt er iets niet in het recept.
Heel jammer...
Ellen

Ellen zegt:
heerlijk... de verhouding melk en griesmeel klopt alleen niet.... op 200gram griesmeel kun je wel een liter melk nemen...

Mea

Mea zegt:
Fijn dat ik dit recept op kon googlen, het is echt heel lang geleden dat ik dit een keer gemaakt had en wist niet precies meer hoe de volgorde was.
Dank je wel.
Gabriel Bakkum

Gabriel Bakkum zegt:
De melk mag iets meer zijn (zelfs twee keer zo veel werkt nog), anders is het mengsel al meteen zó stevig dat je het nauwelijks meer gaar krijgt. Heel laag vuur, blijven roeren, en zorgen dat het niet aanbrandt! Het resultaat is de moeite waard, vooral na Indiaas eten.